Ophangen afzuigkap horeca

Gepubliceerd op 29 mei 2018 om 20:30

Grootkeuken afzuigkap ophangen

Bij het aankopen van een horeca afzuigkap kun je letten op de volgende dingen:

  • Welk model past in jouw keuken? Wil je een wandmodel afzuigkap, een rechthoekige doosmodel afzuigkap, eilandmodel afzuigkap of juist een eilandmodel afzuigkap met inductie.
  • Een misverstand over afzuigkappen is dat ze de lucht in je keuken verversen. Dat klopt niet helemaal. De lucht wordt alleen weggezogen. Zorg daarom voor voldoende luchtcompensatie/ ventilatie om verse lucht aangevoerd te krijgen ter voorkoming van vacuümtrekking 
  • Nog een misvatting over de afzuigkap is dat hoe hoger de capaciteit is, hoe beter de afzuigkap. Dit is slechts gedeeltelijk waar. Bij een hoge capaciteit voert de afzuigkap veel lucht tegelijk af. Als je afvoerkanaal deze capaciteit niet aankan, dan werkt de afzuigkap ook niet beter en maakt hij ook nog veel lawaai, een bijkomend nadeel, dus let op het geluidsniveau van de afzuigkap.

 

Technische specificaties
Bij de aankoop van een afzuigkap komen er een aantal technische specificaties aan de orde: het vermogen, het geluidsniveau en de filters van de afzuigkap. Hieronder geven we voor elk van deze specificaties een korte toelichting.

Vermogen
Het maximale vermogen van afzuigkappen is aangegeven in m³ per uur. Dit is de capaciteit die hoort bij vrij afzuigen. In de praktijk is de capaciteit lager. Hoeveel lager, dat is afhankelijk van de weerstand van het afvoerkanaal en aantal labyrintfilters. Het vermogen van een afzuigkap met een labyrintfilter ligt tussen de 200 en 600 m³ per uur.

Geluidsniveau
Naarmate je de afzuigkap harder laat afzuigen, hoe meer geluid de afzuigkap produceert. Dit kan erg vervelend en zelfs storend zijn, vooral in een open keuken. Het maximale geluidsniveau van de afzuigkap wordt weergegeven in decibel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.