Ozon geurfilterinstallatie

Hoewel een elektrostatisch filter een deel van de geuren die tijdens het koken worden geproduceerd, kan verwijderen, kunnen sommige geuren nog steeds niet worden geëlimineerd. Dus, de resterende geuren moeten worden behandeld door een sterke oxidator. Ozon, als een bekend krachtig desinfectiemiddel, zal de geuren effectief verminderen.

Hieronder vindt u de voordelen van de ozongenerator voor het uitlaatsysteem van de keuken:

1. Reductie van olie en vet in de afvoerbuis:

deze ozoneenheid vermindert olie en vet in de uitlaatsystemen van de keuken, waardoor het uitlaatkanaal schoon en geurvrij blijft. Ozon breekt de invasievorm van olie en vet af tot koolstofdioxide, water en een kleine hoeveelheid gepolymeriseerd vet dat de uitlaatbuis in de vorm van een droog poeder laat werken. Gepolymeriseerd vet is biologisch afbreekbaar en vormt geen gevaar voor de gezondheid.

2. Reductie van micro-organismen:

in alle soorten ventilatiesystemen zijn er bacteriën en andere micro-organismen. Ozongenerator elimineert alle soorten micro-organismen. Op deze manier voorkomt ozon dat zich in de keuken bacteriën en andere micro-organismen verzamelen.

3.Reductie van kookgeur:

alle soorten gerechten creëren geurtjes. De geuren zijn uitgeput door het kanaal en werken in een gasvorm en raken niet verstrikt in conventionele filters van de keukenkappen. Ozon vermindert de geuren tot een minimum, zo niet elimineren ze allemaal samen door de oxidatie. Dit voorkomt dat de voedselgeur terugkeert in het HVAC-systeem via de toevoer van verse lucht in de buurt van gebouwen en kantoren.

4. Brandpreventief en schone afvoerbuis:

bij injectie van Ozon oxideert de olie en het vet en voorkomt dat deze gaat condenseren in de afvoerbuis. Dit vermindert het risico op brand in de leidingen aanzienlijk en verlengt de levensduur van het ventilatiesysteem. Onderhoud aan de afvoerbuis kan hiermee aanzienlijk worden verminderd.

De Ozon installatie dient te worden aangesloten op de afzuigkap/ afvoerbuis. Een contacttijd van twee seconden is al genoeg om een goede rendement te behalen.. 

Aan de wand gemonteerde installatie, zeer eenvoudige bediening. maar zorg ervoor dat de werkomstandigheden van de machine droog, schoon, geventileerd zijn. Vooral als de Ozon opgehangen wordt in de buurt van de kookapparaten.

De Ozon installatie werkt het beste in combinatie met een geurfilterinstallatie