Airconditioning koelen en verwarmen (luchtbehandeling)

Met de juiste installatie kan de temperatuur in uw restaurant, woning of kantoor op een aangenaam niveau gehouden worden, terwijl het buiten te warm of onaangenaam koud is. In de auto vinden wij een airco heel gewoon, waarom niet in uw restaurant, kantoor of woonkamer?. Wij kunnen u zeer goed inlichten over de bestaande en vooral energiezuinige mogelijkheden. 

Advies airco voor thuis 

Een split airco is de betere keus qua prijs kwaliteit verhouding voor de hete dagen. Mobiele airco’s verbruiken meer stroom en schieten juist op de heetste dagen tekort qua vermogen. Investeren in isolatie of in zonnewering is nog beter. Zowel voor je portemonnee als voor het milieu

Mobiele Airco's

Mobiele airco’s gebruiken over het algemeen veel stroom om een ruimte fatsoenlijk te koelen en zijn deze units niet praktisch. Er dient dan ook een afvoerslang voor warme lucht van achter het apparaat naar buiten te worden aangesloten. Hierdoor komt als nog warme lucht naar binnen. Het is daarom vooral tijdens de tropische tropische niet ideaal en is een split airco geschikter. Bovendien heb je met een mobiele airco een afvoerbak nodig voor de condensafvoer. Tijdens de warme dagen wordt zo'n condensbak wel een paar keer op een dag geleegd.

Verwarmen met een warmtepompsysteem is een moderne en energiezuinige oplossing voor luchtbehandeling in de horeca. De energie wat door het systeem gebruikt wordt, heeft een rendement tussen de 300 en 400%.Wij kunnen precies voor u berekenen wat de voordelen zijn ten opzichte van conventionele verwarming en dit voor u in kaart brengen.

Splitunit Airco unit

Een splitairco  is over het algemeen stiller en energiezuiniger dan een mobiele airco. Een splitunit koelt ook beter tijdens de tropische dagen. Een nadeel van een splitunit t.o.v. een mobiele unit is dat deze duurder is in aanschaf vanwege extra kosten doordat een buitenunit aan de gevel moet worden gemaakt en koelleidingen ertussen komt.

Bij een split airco is altijd sprake van een buitenunit. Door de muur lopen leidingen met koudemiddel welke de buitenunit verbindt met de binnenunit. De binnenunit onttrekt warmte uit de kamer en koelt dit vervolgens retour de ruimte in.

Een buitenunit kun je ook verbinden met meerder binnen splitunits en of cassetteunits, bv in verschillende slaapkamers, kantoren en overige ruimtes. Dit wordt een multi-splitsysteem genoemd.

De meeste moderne split en cassette airco’s kunnen niet alleen koelen, maar ook verwarmen, ventileren, de lucht filteren en ontvochtigen.

Split unit airco

Cassette unit airco

Design Airco voor thuis

Soms is een ruimte strak en mooi ingericht en past een traditionele airco (split of een cassette unit) niet mooi bij de rest van de meubels. In dat geval leveren wij een diverse mogelijkheden zoals deze stylevolle wand airco. Deze zuinige en stille airco zit weggewerkt in een stijlvolle fotolijst die je kunt
voorzien van je eigen favoriete foto of kunstwerk. De ‘silent night operation’ koelt een aantal uur op het heetst van de dag en keert ’s avonds automatisch terug naar de normale stand voor een koele, muisstille nachtrust. Dit kan ingesteld worden. Daarbij wordt de lucht constant gezuiverd door het NEO-PLASMA filter zodat de luchtkwaliteit optimaal blijft. Geschikt voor stijlvolle en moderne omgevingen.

Airconditioning voor Horeca

Als horecaondernemer wilt u niet alleen comfort voor uw personeel en klanten, maar dient u ook te voldoen aan de mechanische eisen conform bouwbesluit, verplicht zich te houden aan de inrichtingseisen die zijn vastgelegd in de horecawet. De luchtverversingsfrequentie van 3,8 x 10-3 m3/s per m2 dient te worden nageleefd en het systeem dient ook direct in verbinding te staan met de buitenlucht. Met een airco en luchtbehandelingssysteem van Medtrading, weet u zeker dat u minimaal aan alle eisen van de horecawet voldoet en dat uw gasten in het ideale klimaat zullen genieten van een smakelijke maaltijd en/of heerlijk drankje.

Medtrading is o.a. gespecialiseerd in airco’s en (ingebouwde) luchtbehandelingssystemen voor de horeca branche. Wij zijn hierdoor op de hoogte van alle wettelijke eisen en verzorgen de installatie en het onderhoud van complete airco systemen door heel Nederland. Laat uw keukenafzuiging en mechanische ventilatie door 1 partij verzorgen zodat deze in balans blijft.

Tegenwoordig kunnen we met een eenrichtingsventilatie zeer goedkoop de afzuiging van de keuken en de mechanische ventilatie combineren en tegelijkertijd de bijeenkomstruimte ventileren (gekoeld en verwarmd). Door middel van een airsock wordt verse lucht gekoeld of verwarmd op temperatuur ingeblazen. 

Nieuw in ons assortiment 'WTW unit speciaal voor de horeca branche'

Wij leveren WTW systemen welke binnen 3 jaar terugverdient worden en waarop 20% investeringsaftrek op zit. Ons terugwinsysteem voor horeca is, speciaal ontwikkeld voor gebouwen met een keuken (restaurants, hotels, shoppingcenters, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, food productie plants etc), Het betreft een volledig zelfreinigend systeem met een geïntegreerd geavanceerd bevriezingsproces. De opgevangen energie kunnen we volledig terug leveren aan het hele gebouw in de vorm van verwarming (55gr) en verkoeling (4gr). Hiermee kunnen we een zeer hoog rendement behalen, de ROI is korter dan 3 jaar. Een restaurant kan met onze oplossing gemiddeld 85.000kWh per jaar besparen (gelijk aan 32ton CO2), een gebouw zoals een hotel kan al gauw 180.000kWh besparen.

Een gemiddeld restaurant bespaart al gauw €7000,- t/m €10.000 per jaar met dit systeem 

Airco's voor industrie

Ook voor industrie levert wij airco's en luchtzakken voor elke toepassing: laboratoria, magazijnen, opslaghallen, werkplaatsen etc...

We leveren Kanaal airco, split airco's , cassette airco's en mobiele airco's. Daarnaast leveren voor elke toepassing de juiste luchtverdeeltechniek.

Wij komen graag langs voor een vrijblijvende offerte op maat. Vul het onderstaand formulier in dan bellen wij u binnen 24 uur terug of bel met het kantoor voor het maken van een afspraak.