Rosenberg horeca ventilatoren DRAE, DRAD, DHAE,DHAD

Wij leveren verschillende soorten Rosenberg buitenpool ventilatoren/ afzuigmotoren:

Kenmerken centrifugaal ventilatoren DRAE DHAE DRAD en DHAD 

• Genormeerde serie volgens R20 en aansluitflens volgens DIN 24 155
• Voorzien van een transformator en elektronisch 100% in stappen- of stappenloos regelbaar
• Een compacte en ruimtebesparende constructievorm
• Eenvoudige te installeren in vele uitblaasposities
• Extreem lage aanloopstroom
• Standaard uitgerust met een thermische motorbeveiliging door middel van een thermocontact

Rosenberg buitenpool ventilatoren/afzuigmotoren 

Rosenberg Afzuigmotoren voor de Horeca

Medtrading levert en monteert Rosenberg Horeca ventilatoren/afzuigmotoren van hoge kwaliteit. De afzuigmotoren van Medtrading zijn zorgvuldig uitgezocht en getest. Alle elektromotoren zijn regelbaar door middel van een trafo 5 standen regelaar, frequentieregelaar of een potmeter. De ventilatoren/afzuigmotoren zijn geschikt voor continugebruik. De Rosenberg afzuigmotoren zijn zeer geschikt voor ventilatiedoeleinden (luchttoevoer/luchtafvoer) van restaurants, cateringbedrijven, scholen, bibliotheken, en ruimtes die geventileerd dienen te worden etc.. Heeft u een luchtbehandelingskast, afzuigmotor of een omkasting zonder ventilator, of waarvan de ventilator/afzuigmotor aan vervanging toe is? Dan zijn de motoren uit ons zorgvuldig geselecteerde assortiment de juiste keuze als u voor kwaliteit, zekerheid en duurzaamheid gaat! Wij bieden Fischbach ventilatoren, Rosenberg ventilatoren en Medfan ventilatoren aan tegen zeer scherpe condities. Ook overige ventilatoren kunnen wij meestal binnen 24 uur leveren.

Prijskwaliteitverhouding

De Rosenberg afzuigmotoren zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden af fabriek streng getest. Zo voldoen de ventilatoren aan alle ERP wettelijke normeringen en eisen. Met meer dan 1000 ventilatorsystemen, 250 afzuigkappen op voorraad en meer dan 25.000 klanten is Medtrading niet te vergelijken met veel internetshops, welke bij lange na niet kunnen voldoen aan de snelle levering, goede service en de wettelijk gestelde normeringen en bepalingen.

Prijs kwaliteitverhouding is bij Medtrading top geregeld. Ondanks de hoge kwaliteit afzuigmotoren, kunnen wij u deze ventilatoren/ afzuigmotoren tegen een zeer scherpe prijs leveren. Wij kopen nu eenmaal groot in waardoor u geniet van onze inkoopvoor voordeel.

Assortiment Rosenberg afzuigmotoren

Wij bieden u een groot assortiment aan ventilatoren en luchtbehandelingskasten, ook wel afzuigboxen genoemd. U heeft keuze uit normmotoren, buitenpoolmotoren, EC gelijkstroom ventilatoren, met voorovergebogen of achterovergebogen schoepen. Welk vermogen het best geschikt is voor uw situatie hangt af van verschillende factoren. Wij berekenen en adviseren u hier graag bij. Wij leveren ook maatwerk! Geen uitdaging is te moeilijk voor ons. We hebben eigen ingenieurs, luchtbehandelingsexperts, en kanaalmonteurs tot ons beschikking die bekwaam zijn om u juist te informeren zijn.

Afzuiginstallatie monteren

Houd bij het installeren van een afzuigmotor rekening met de volgende factoren:

  • Zorg dat de weerstand laag blijft door een zo groot mogelijk diameter afvoerbuis te gebruiken.
  • Blijf onder een luchtsnelheid van 8 meter per seconden
  • Vermijdt bochten en rechthoekig kanaal
  • Zorg dat de afvoerbuis luchtdicht is door bv kanalen te monteren met een hoge luchtdichtheidsgraad en rubberinleg. Kit de buizen desnoods.
  • Gebruik een regenkap met een lage weerstand

 

Stroom meten

Meet de asperge van de motor bij vol vermogen , dus na de installatie. Een afzuigmotor heeft een minimaal en een maximaal ampère. Zit het gemeten ampère tussen de minimum en maximum waarde dan betekent het dat de motor niet word overbelast en mooi in zijn grafiek draait. Komt deze waarde boven het maximum dan betekent het dat de motor te weinig weerstand ondervindt en word de elektromotor elektrisch overbelast met alle gevolgen van dien. U kunt de overbelasting oplossen door bijvoorbeeld de weerstand op te krikken door middel van een regelklep of een plaat in de aanzuig- of afvoerbuis te plaatsen. Hiermee kan dan de weerstand vergroot worden. Komt de gemeten waarde onder het minimum dan betekent dit dat de motor te veel druk ondervindt. De afzuigmotor wordt dan mechanisch overbelast waardoor de afzuiging dan ook niet optimaal zal functioneren. Hou rekening mee met luchttoevoer. Waar afgezogen wordt dient ook te worden toegevoerd. Wij berekenen graag voor u de balans.

spanning meter

Om een elektrische spanning te meten heb je een spanningsmeter (V-meter) nodig.
Een spanningsmeter (V-meter) moet parallel worden aangesloten. Een spanningsmeter heeft een oneindig hoge weerstand (Rvoltmeter = ∞ Ω). Spanning over R.

Stroom meter

Om de elektrische stroom te meten heb je een stroommeter (A-meter) nodig.
Deze meter telt het aantal elektronen dat door de draad loopt. Een stroommeter (A-meter) moet in serie worden aangesloten.
Een stroommeter heeft nagenoeg geen weerstand (Rstroommeter = 0 Ω)

Stroom door R.

 

Afzuigmotor overbelast?

Bij zowel mechanisch- als elektrische overbelasting zal de elektromotor oververhit raken met als gevolg dat de lagers gaan sluiten en de koperwikkelring gelijkmatig zal gaan smelten. Dit is te herkennen aan het koperdraad dat in zijn geheel donkergekleurd raakt. In dit geval vervalt dan de garantie. Bij goede installatie zit er afhankelijk van het type motor 1 jaar garantie op de afzuigmotoren. Onderhoud van de elektromotor is dan een vereiste op aanspraak te kunnen doen op de garantie.

 

Een Rosenberg afzuigmotor kopen

Wilt u een afzuigmotor kopen? U bestelt uw afzuigmotormotor eenvoudig via onze website. Heeft u nog vragen over onze producten neemt u dan contact met ons op! U kunt ons bereiken via info@medtrading.nl of 0418561153  Wij zijn 7 dagen per week telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 21:00 uur. Ook voor storingen!